English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Home СТАТИИ СЪХРАНЯВАНЕ НА ВЪЛШЕБНИЯТ СОК

-20% от ЕКОНТ

Банер

ValAddThis

ЕКОНТ

Търсене на продукт

Сайтовете на ФЛП

Банер
Банер
Designed by:Dimitar Borisov

СЪХРАНЯВАНЕ НА ВЪЛШЕБНИЯТ СОК ПДФ Печат Е-мейл
Продукти АЛОЕ ВЕРА - Напитки
AddThis Social Bookmark Button

Съхраняване на вълшебният сок

 

Интересен е фактът, че в началото Алое стартира в историята на търговията и производството в съсвем друго амплоа. От него се извлича горчива, жълтокафява съставка наречена Алоин, позната още като Барбалоин. Неговото съдържание варира между 0,1 до 7 % в поне 68 от видовете Алое. Дълго време се използва и разпространява като слабителен стимулант, по –късно, в малки количества, се добавя за подправяне на алкохолни напитки. В първите години на 20 век значенията на термините Алоин – Алое добиват еднозначна стойност, не само в техническата литература, но и в разбирането на хората. Тази неяснота продължава няколко години, но за щастие бива разсеяна след откриване процеса на Стабилизация. В средата на миналия век, този превантивен метод се прилага върху ключовият съставен елемент на билката Алое, именно безцветната течност в основата на листата – Гелът. Лесното разпространение на течността, оттам нататък, довежда до неминуемо признание ценния характер на лековитото растение, силно внедряване на гела в козметичните изделия и скок на пазарните продажби. Чрез многобройни анализи от химичен характер допълнително се разкриват съдържанието на активните съставки в Аоле гелът: полизахариди, витамини, ензими, минерали и много други, които привличат общественото внимание. Това довежда до все повече заинтерсованост не само за потребителите, но и учените, които предприемат последващи проучавания на всеки един от компонентите, съставляващи гела. Тази детайлна информация ще представи подробно истинската лечебна способност на Алое Вера и ще бъде достъпна за всеки от нас.

В края на 70-те години на миналият век публичните твърдения за силата на въздействие на Алое Вера гелът достигат доста голям обем информацияна . Няколко години по-късно думата „вълшебство” става нарицателно на природната билка и това се превръща в сериозно обстоятелство, към което Американският департамент по лекарствата и храните насочва значително своето внимание.

Естественият продукт извлечен от Алое Вера, а именно гелът е аналог на повечето плодови и зеленчукови натурални сокове. Подобно на тях почти веднага след извличането си, полу-прозрачната течност е нетрайна, помътнява и се разваля под влиянието на външната среда и многобройните микроорганизми. По-горе ви запознахме с процеса Стабилизация – жизненоважна за Алое Гелът процедура. Благодарения на нея преработвателите успешно и без риск успяват да съхранят и транспортират течността до различни краища на света и техните пазари. Редица провеждани изследвания в много наброй страни, безусловно доказват биохимичните особености на лечебната билка. Дълбок отличителен белег е действието й върху кожата например. Но все още предстоят разяснителни научни тестове и изследвания, посредством които тепърва ще се документират и опишат аналгитичните, антибактериални и имуностимулантни качества на Алое Вера гелът.       
В наши дни производството на Алое Вера Барбадензис и продукти, които го съдържат, утвърждава на пазара високи стандарти от етичен характер. МНСА (Международен Научен Съвет за Алое) въвежда задължително условие, компаниите-производители да доставят на своите световни партньори Алое от най-високо качество. В последните години растението е добило изключителна популярност и в потребителската мрежа се приема доста успешно, което е доказателство за добра насока от страна на Научния Съвет – МНСА. Тук работят екип от професионалисти, отдали и ангажирали себе си в каузата за разрастване, проучване и разпространяване на първокачествен Алое Вера гел и продукти базиращи се на неговото съдържание. Концепцията на научните екипи от МНСА се представя в ясната идея, че бъдещата перспектива на алоето е многообещаваща както за производителите, така и за потребителите.