English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Home СТАТИИ ЛОСИОН ЗА ЗАЩИТА ОТ СЛЪНЦЕ С АЛОЕ

-20% от ЕКОНТ

Банер

ValAddThis

ЕКОНТ

Търсене на продукт

Сайтовете на ФЛП

Банер
Банер
Designed by:Dimitar Borisov

ЛОСИОН ЗА ЗАЩИТА ОТ СЛЪНЦЕ С АЛОЕ ПДФ Печат Е-мейл
Продукти АЛОЕ ВЕРА - Грижа за тялото
AddThis Social Bookmark Button
Untitled Document

Лосион за защита от слънце с Алое - Forever Aloe Sunscreen
ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Всичко изглежда по-добре, когато слънцето грее, но тези лъчи идват и със собствена заплаха! Разбира се, ние добре съзнаваме какви опасности крие свръхизлагането на слънце и необходимостта да се използват висококачествени предпазни продукти за кожата. Но когато списъкът със съставките на повечето кремове против слънце изглежда по-скоро като химически каталог, възниква въпросът: има ли наистина добър защитен лосион, който да комбинира предимствата на съвременните изследвания с естествени продукти?
Не търсете повече, защото идеалният вариант е защитният лосион Forever Aloe Sunscreen на Форевър Ливинг Продъктс – овлажняващ лосион за защита от слънчеви изгаряния със специална формула, съдържаща 100% стабилизиран гел от Алое Вера. Уникален и ефективен лосион със защитен фактор 30, който предпазва кожата ви от вредното влияние на слънчевите UVA и UVB лъчи. Той е водоустойчив и запазва действието си дори след 40 минутен престой в морето или в басейн. Този продукт успокоява, овлажнява и защитава кожата от слънчевата светлина и вятъра. Какво по-добро от нашия стабилизиран гел от Алое Вера, за да сведете до минимум последиците от изсушаването, беленето и изгарянето на кожата, които излагането на слънце и вятър причиняват, и да възстановите нейната влажност.
С всеизвестното благотворно въздействие на Алоето Forever Aloe Sunscreen е отличен лосион, успокояващ и разхлаждащ изтощената кожа.
Image
СЪСТАВКИ
Бензофенон-3, етилхексил метоксицинамат, етилхексил салицилат, цинков оксид.
Гел от Алое Барбадензис (Стабилизиран гел от Алое Вера), вода, циклометикон, С12-15 алкил бензоат, цетилов алкохол, диметикон, стеарилов алкохол, глицерил стеарат, натриев стеарил фталамат, аромат, ксантанова смола, токоферил ацетат, диазолидинил карбамид, метилпарабен, пропилпарабен.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
Нанесете обилно изцяло върху изложената на слънце и вятър кожа. Използвайте приблизително две супени лъжици от лосиона, за да покриете тялото си и масажирайте с върха на пръстите. (Дланите абсорбират прекалено много.) Нанесете 15-30 минути преди да излезете на слънце.
Ето няколко правила за намаляване до минимум на вредите от слънцето:
 • Запомнете – няма безопасен или здравословен тен. (Получаването на тен показва, че кожата вече е увредена и се опитва да се защити.)
 • Предприемайте разумни предпазни мерки, за да избегнете слънчеви изгаряния, особено при децата.
 • Ограничете излагането на слънчева радиация, когато не сте защитени, особено през четирите часа около пладне.
 • Стойте на сянка, винаги когато можете, но не забравяйте, че слънчеви изгаряния са възможни дори при частична сянка.
 • Запомнете, че слънчеви изгаряния могат да се получат докато плувате и те са по-чести, когато има високо ниво на отразена ултравиолетова радиация, например от снега или пясъка.
 • Носете подходяща шапка с широка периферия, за да намалите контакта със слънцето на лицето, главата и врата.
 • Покрийте изложената на слънце кожа, например с риза с дълги ръкави.
 • Слънчевите очила трябва да изключват както директен, така и периферен контакт на очите със слънчевите лъчи.
 • Използвайте непропускащи слънчевите лъчи препарати и такива с висок защитен фактор (30) за изложената на слънце кожа. Нанасяйте ги обилно и многократно.
 • Запомнете, че някои лекарства и козметични препарати могат да увеличат чувствителността ви към слънцето.
ОСНОВНИ ФАКТИ ПРИ СЛЪНЧЕВАТА ЗАЩИТА
 • Слънчевата светлина е от основно значение за живота на земята, като в повечето случаи има благотворно влияние. Един от компонентите й, който остава невидим за нас, е ултравиолетовото лъчение. Нарастващата популярност на местата с по-топъл климат и стремежът на все повече хора да получат тен при всяка възможност, доведоха до значително разпространение на рака на кожата. Изследванията показват, че ракът на кожата се причинява от слънцето и бива два вида. Първият тип се причинява от злокачествени меланоцитни образувания и всяка година броят на регистрираните случаи расте. Въпреки че рядко е фатално, това заболяване представлява около 5% от регистрираните злокачествени образувания и поразява предимно възрастните хора.
 • Злокачествените кожни тумори се срещат при много по-млади хора. През последните години процентът на заболелите и смъртните случаи стремглаво се увеличава. Много може да се направи за намаляването му чрез по-големи грижи за кожата, излагана на слънце.
 • Слънчевата светлина съдържа два вида ултравиолетова радиация, известни като UVA и UVB лъчи. И двата вида променят кожата, но разликите са съществени. Запомнете: А – означава застаряване, B – изгаряне. UVAлъчите проникват дълбоко в кожата и могат да доведат до изсушаване, набръчкване, отпускане (вследствие намалената еластичност) и дефекти. От друга страна, UVB-лъчите увреждат повърхността й, като причиняват от зачервяване до силни обриви.
 • Защитният фактор на даден крем или лосион показва нивото на защита при продължително излагане на слънце. Той е съотношение на излагането на UV-лъчи, при което се получава минимално зачервяване върху област от кожата, защитена с крем против изгаряния, от една страна, и излагането на UV-лъчи, при което се получава сравнимо зачервяване на незащитена област от кожата, от друга. Ето защо, колкото по-голям е факторът, толкова по-дълго време можете да излагате кожата си директно на слънце, без да бъде наранена. Въпреки това, дори при ползване на добър лосион против слънце, здравият разум е най-важен.
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
 • Защитен фактор 30.
 • Отличен овлажнител след излагане на слънце.
 • Осигурява защита от изгаряне.
 • По-високият фактор осигурява по-сигурна защита.
 • Защитното му действие се запазва след 40 минутен престой в морето или в басейн.